Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
 1  2  >
Kevään kuulumisia
19.05.2017 14:07

 

Kohta on kaksi vuotta kulunut siitä, kun ensimmäinen Fearless Piraiya’s –pentue syntyi. Milosta (FP Lucky Star) ja Onnista (FP Lucky Angel) on kasvanut hienoja nuoria miehiä. Molemmat pojat ovat käyneet terveystutkimuksissakin silmien ja polvien osalta

Milo; Silmät terveet, polvet 2/2

Onni; Silmät terveet, polvet 1/0

Onni on käynyt myös jalostustarkastuksessa, ja on saanut luvan jatkaa sukuaan :)

Ja myös Miss –pentueen tytsyjen ensimmäinen syntymäpäivä lähestyy. Olen onnellinen, että myös tästä pentueesta kaikki saivat rakastavat kodit ja ihmiset, joiden kanssa olen saanut olla yhteydessä pentujen lähdönkin jälkeen. Kiitos tästä kuuluu Lilyn (FP Miss Miracle) ja Honeyn (FP Miss Melody) omistajille :) Molly (FP Miss Molly) asustaa sijoituskoirana siskoni luona, jonka ansiosta olenkin saanut nähdä Mollya usein ja seurata hänen kasvamista hienoksi, isoksi tytöksi.

Mindyn ja Tirpan kanssa on käyty kolmissa mätsäreissä harjoittelemassa näyttelyitä varten. Molemmat ovat menneet siellä tosi hienosti, ja Mindykin on saanut apua pöytäkammoonsa eikä juurikaan enää hämmenny koettelemuksesta. Myös Molly on käynyt mätsäreissä harjoittelemassa hyvin tuloksin :)

Heinäkuussa tulee reilu vuosi Mindyn edellisestä näyttelystä. Ajattelin vielä mennä kokeilemaan, miten oikea näyttelytilanne sujuu. Siksi menen myös Mindyn kanssa näyttelyihin heinäkuussa. Tarkoituksena on saada Mindylle yksi positiivinen näyttelykokemus ja samalla päästä eroon näyttelykammosta :)

Tirppa ja Molly kävivät ensimmäistä kertaa näyttelyissä Kiuruvedellä 29. huhtikuuta. Molemmat menivät tosi nätisti, valitettavasti tuomarimuutoksen takia olimme junnuluokassa kahdelleen. Tirppa sai tulokseksi H:n ja Molly sai hienosti EH:n ollen JUK1. Lisää näyttelykuulumisia sitten heinä –ja elokuun näyttelyiden jälkeen :)

 

 


( Päivitetty: 19.05.2017 14:13 )

Kommentoi8 viikkoiset piraijat
18.09.2016 10:43

 

Pienet piraijat ovat jo kahdeksan viikon ikäisiä. Paljon on tapahtunut viime päivityksen jälkeen; on juostu ulkona, opeteltu syömään eri makuisia ruokia, jouduttu maistamaan monta kertaa myös matolääkettä ja eläinlääkärilläkin on käyty tutkittavana.

Eläinlääkäri totesi kaikki pennut reippaiksi, terveiksi ja hyväkeuhkosiksi kansalaisiksi. Oli verikokeen ottaminen nimittäin sellainen ääninäytelmä että :) Pennuista otettiin verikokeen lisäksi dna-näytteet, jotta saataisiin selville, kuka on kenenkin isä. Tuloksia joudutaan vielä hetken aikaa jännittämään.

Pari viikkoa sitten kävimme pentujen kanssa Lapinlahdella järjestettävässä Taidekatu Aikataika –tapahtumassa. Pennut saivat paljon rapsutuksia sekä lapsilta että aikuisilta, ja samalla tottuivat erilaisiin ääniin ja outoihin juttuihin kuten polkupyöriin ja ilmapalloihin. Sen jälkeen pennut onkin muutamaa hihnaulkoilutusta lukuun ottamatta ulkoilleet vapaana kotipihassa. Ihmisten kanssa jutellessa huomasin, että cairnterrieri rotuna olikin suurimmalle osalle tuntematon. Mutta nyt ainakin osa heistä tietää tällaisen ihanan rodun olemassaolosta :)

Pennut saivat pari viikkoa sitten myös viralliset nimensä

”Möhkis” – FP Miss Molly

”Pinkki” – FP Miss Melody

”Viiru” – FP Miss Miracle

”Tirppa” – FP Miss Maya

 

Jos suunnitelmat pitävät paikkaansa, ensi viikolla tähän aikaan kotona vipeltää vain yksi pieni cairninalku, meille kotiin jäävä pentu Maya alias Tirppa. Ovathan tytöt jo niin isoja, että onkin jo aika lähteä valloittamaan maailmaa omien perheiden kanssa. Ikävähän siinä noita pieniä riiviöitä tulee, mutta onneksi myös Möhkis alias Molly-Polly jää perhepiiriin sijoituskoiran ominaisuudessa, ja on usein tulossa vierailemaan siskonsa ja äitinsä luokse :)

 


KommentoiTytöntylleröt kolme viikkoa <3
11.08.2016 11:21

          

 

Kohta alkaa pentulaatikossa olla vilinää ja vilskettä. Pennuilla on perjantaina ikää jo kolme viikkoa. Silmät ja korvat ovat jo kaikilla auenneet, ja pikkutassutkin alkaa vähitellen löytymään. Painoakin on kertynyt jo huimasti muutamien viikkojen aikana; kaikki muut pennut paitsi Tirppa ovat jo saavuttaneet kilon rajapyykin. Tirppakin on kasvanut muiden tahtiin, ja on oppinut hyvin pitämään puolensa ruoka-aikana.

Pennut kävivät eilen jo ensimmäistä kertaa ulkona tunnustelemassa kosteaa nurmikkoa ja haistelemassa uusia hajuja.

Mindy on alkanut viettää aikaansa enemmän pentulaatikon ulkopuolella, mutta käy kuitenkin säännöllisin väliajoin ruokkimassa ja hoitamassa pennut sekä viettämässä niiden kanssa aikaa leikkien ja leväten.

Lähipäivinä pennut pääsevät maistelemaan jauhelihaa ensimmäistä kertaa. Jospa se saisi vähemmän irvistelyä aikaan kuin aiemmin annettu matolääke :)

Kunhan pikkuisten tassut vielä hetkisen vankistuvat, niin pääsevät ne viettämään enemmän aikaa ulkona sekä tutustumaan toiseen koiraani Wilmaan. Ja luoksetulon alkeiden ollessa hallinnassa, pääsevät ne myös seikkailemaan lähimetsään ja pellolle äidin valvovien silmien alla.

Vielä kaksi tyttöä etsii sitä omaa rakastavaa kotia ja perhettä :) 

Toiselle pennuista etsitään näyttelyistä kiinnostunutta sijoituskotia.

Mikäli juuri sinulla on cairnin kokoinen aukko sydämessäsi, 

täällä olisi vielä pari tytsyä, jotka voisi täyttää sen :)

 

Pinkki & Möhkis                                                                   Tirppa & Viiru                                                  Möhkis & Pinkki

               


( Päivitetty: 11.08.2016 12:03 )

KommentoiPikkutassujen tepastusta
23.07.2016 13:11

 

Koti on nyt täyttynyt pikkutassuista. Mindy synnytti 22.7.2016 neljä tyttöä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Synnytyksestä Mindy suoriutui loistavasti, apua ei tarvittu kuin kolmannen pennun kohdalla vetoavun muodossa. Olin hieman epävarma, miten pentujen puhdistus sujuu, kun viime kerralla sen hoiti enimmäkseen eläinlääkärin henkilökunta. Mindy kuitenkin todisti luulot vääräksi, sillä se hoiti koko synnytyksen, pentujen puhdistuksen ja muunkin huolehtimisen erittäin varmoin ottein. 

Viimeisin ja pienin vauvoista tuli pidemmän tauon jälkeen maailmaan kuin suoraan lentämällä :) Mindykin ihmetteli, että joko se nyt sieltä pullahti maailmaan muutaman supistuksen jälkeen.

Vielä ei pennuista osaa veikata, olisiko ne kentien Rubenille vai Mickelle. Kaikki pennut ovat alustavasti katsottuna väritykseltään vehnänvärisiä. Isä varmistuu lopullisesti eläinlääkärin ottaman dna-näytteen avulla pentutarkastuksen yhteydessä. Lisäjännitystä isän varmistumiseen tuo se, että näillä näkymin tulokset eivät kerkeä saapua ennen pentujen luovutusta.

Pennuille annoimme väliaikaisnimet; Möhköfantti, Punanenu, Viiruselkä, Tirppana.

Nimensä mukaisesti Möhkis on pentueen suurin. Punanenu ja Viiruselkä saivat nimensä helpottamaan niiden tunnistusta keskenään, kun muuten ne ovat samanpainoisia ja näköisiä. Ja viimeisimpänä, muttei kuitenkaan vähäisimpänä; Tirppana, pentueen pienin cairninalku.

Tirppana on sisaruksiaan paljon pienempi, ja nyt se onkin otettu painonlaskun takia tehotarkkailuun. Muuten pentulaatikossa on kaikki hyvin, ja kaikki ovat todella reippaita cairnivauvoja.

Pari tytsyistä etsii vielä omaa rakastavaa loppuelämän kotia. Yksi narttu jää meille kotiin, ja yksi saattaa jäädä sopivan perheen löydyttyä sijoitukseen.

 

KommentoiNäyttelyharjoittelua & Pentukuulumisia
04.03.2016 08:54

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hetki on taas vierähtänyt sivujen päivityksestä, mutta nyt uusia kuulumisia.

 
             Mindiä rentouttamassa on käynyt pari kertaa koirahieroja.  Ensimmäisellä kerralla Mindi oli totisesti jumissa, joten hierojalle oli tarvetta. Ensimmäinen kerta meni hieman ihmetellessä, mutta toisella kerralla Mindi osasi jo rentoutua nopeammin, ja nauttia huomiosta :) Nyt neiti onkin vetreämpi kuin moneen vuoteen. 

Lisäksi Mindin kanssa on käyty treenamassa näyttelyitä muutamissa mätsäreissä. Ensimmäisessä Mindi sijoittui SIN-2. Toisella kertaa Mindi oli PUN, mutta suuren osallistujamäärän ja monien hienojen kilpakumppaneiden joukosta sijoitusta ei tällä kertaa tullut :)

Molemmat mätsärit olivat hyvää harjoitusta nykyään hieman näyttelypelkoa potevalle Mindille, mutta tuloksista huolimatta olin ylpeä Mindin edistyksestä pöydällä olemisessa. Tuomarit olivat myös hyvin ymmärtäväisiä, ja auttoivat Mindiä rauhoittumaan pöydällä suurten rapsutusten saattelemana. 

   Kävimme myös Tuusniemen ryhmänäyttelyssä. Mindi ilmeisesti tunnisti tilanteen oikeaksi näyttelytilanteeksi, eikä esiintynyt kovin iloisella mielellä. Pöytä tuotti taas suurta hämmennystä, mutta onneksi tuomari auttoi Mindiä rentoutumaan.

Edelleenkin huono trimmauskokemus vaikuttaa esiintymiseen, joten päädyin siihen lopputulokseen, että Mindin näyttelyt taitaa olla suuriltaosin näytelty. Näyttelythän on mukavaa,  hauskaa tekemistä koiran kanssa, mutta kun koira ei enää siitä nauti häntä heiluen kuten ennen, on parempi olla kiusaamatta toista.

  Arvosteluksi Mindi sai siis H:n, suurin miinus käytöksestä, ja tuomarin mielestä kulmauksiakin olisi voinut olla enemmän. Silti ollaan tyytyväisiä, että käytiin näytelmissä, ja olihan siellä paljon hienoja cairniedustajia, jotka totisesti ansaitsivat paikkansa näyttelyn kärkisijoilla :)

Viimeisenä, muttei todellakaan vähäisimpänä, saimme myös hiihtolomalaisvieraita Jyväskylästä. Viikon meidän arkea on ollut riemastuttamassa Mindin pusupoika Milo (Fearless Piraiyas's Lucky Star). Milosta on kasvanut hieno, hyvinkäyttäytyvä nuori mies. Wilma ja Mindi ovat virkistyneet nuoren koiran läsnäolosta, ja yhteiselo on sujunut mukavasti. Paljon ollaan käyty metsässä ulkoilemassa, ja vähemmän leikkisä Wilmakin on saanut Milosta leikkikaverin :)

Olen onnellinen, kun Milo, ja tietenkin myös Onni, saivat mahtavat kodit mukavista ja rakastavista perheistä :) 

 

 


( Päivitetty: 04.03.2016 10:06 )

Kommentoi
 1  2  >RSS

©2019 Blogi | Spring Melody - suntuubi.com